B R I D G E  BG

 

Назад                                                                                      Съдържание                                                                                                   Напред

 

Със слабо чувство за самосъхранение на двойкитеJ

        

Равни зелени зони, дясностоящият отваря 2 трефи по прецизна трефа и вие държите АДВхх Дх ххх ххх. Ще предприемете ли нещо и какво? Повечето хора предприемат “пас”. Но Батмана решава да укаже атака, а и да вкара в игра “Цар боя” – все пак се намира на двойков турнир.  Но колко неудачно се оказва решението му...вижте сами:

 

Няма зони                              Раздава Север

Юг

Запад

Север

Изток

 

 

2 трефи

2 пики

пас

пас

контра

пас

пас

пас

 

 

 

 

 

 

Джулса

 

 

5

 

 

АВ93

 

 

В64

 

 

АКВ98

 

Илко

 

Батман

73

 

АДВ82

1042

    

Д8

А9832

 

1085

 1065

 

 732

 

Виктор

 

 

К10964

 

 

К765

 

 

КД

 

 

Д4

 

 

Резултат: Декларантът взима А каро и 3 коза, 8 ръце за дефанса и над 90 % тов запис за Виктор и Джулса. А дали да се намесите е въпрос на стил, а и на чувство за самосъхранение, не бихте го направили в зона, във всеки случай, нали? J

 

Как неподскачането в коз довежда до загуба на полуфинал:

 

Играете полуфинал на Стара Загора срещу отбор Куантум. Последен дон държите КДВх, Ахх, Вх, Дххх и врагът след едностранно анонсиране ви достига 4 пики. Какво анонсирате – контра или пас, какво атакувате – А купа да видите мора, К коз или друго?

 

Общи зони                               Раздава Юг

Юг

Запад

Север

Изток

1 пика

пас

2 трефи

пас

2 пики

пас

4 пики

пас

пас

контра

пас

пас

пас

 

 

 

 

 

 

 

Виктор

 

 

32

 

 

К

 

 

А654

 

 

АВ10943

 

Николашка

 

Испорски

КДВ4

 

---

А42

    

ДВ9853

В7

 

109832

Д872

 

К2

 

Джулса

 

 

А1098765

 

 

1076

 

 

КД

 

 

5

 

 

Николай Керемедчиев от отбор “Керемида” първо ги контрира, после атакува А купа и сменя с вале каро. Обаче следва: Джулса печели карото от ръка, цака купа, А трефа и трефа цака, взима си карото, купа цака, трефа цака и излиза с 10 коз от ръка, Николашка печели, изиграва последната си трефа,  Джулса цака, излиза с 9 пика и запад в трикартов финал държи КД4 срешу А98 на декларанта – т. е. получава се шпилкойJ на Николашката, което му струва и полуфинала, който отборът му губи едва с няколко импа. На другата маса Иван Нанев не ги контрира, опъва си А купа на атака и се обляга назад на стола да си чака за трите козови, които си и прави. Там декларантът няма основания да играе по гореописания начин и влиза. 890 и 13 импа за Куантум.

Следва да се отбележи, че изиграването на К коз на атака или смяна коз на втори ход след асо купа вкарват договора. “Подскокът” в коз, който разочарованият Запад така се стараеше да избегне, се оказва Данайски дар за декларанта, изиграването на коз прави невъзможен козовият финал, който Джулса успява да достигне.

 

 

Размяна на подаръци на финала

 

Ето една интересна игра от финала между “Куантум” и “Марашев”. Както коментираха играчите след дона – на 52 карти се оказало, че декларантът е изиграл хода на дефанса, а дефансът е играел ходовете на декларантаJ

 

Общи зони  Раздава Юг Открита зала

Юг

Запад

Север

Изток

1 пика

пас

1 без коз

пас

2 купи

пас

4 купи

пас

пас

пас

 

 

 

 

 

Влад

 

 

10

 

 

Д432

 

 

АКД102

 

 

632

 

Виктор

 

Джулса

АД9732

 

4

97

    

К108

964

 

В853

 А6

 

 В1097

 

Цончев

 

 

КВ865

 

 

АВ65

 

 

7

 

 

КД8

 

 

         Виктор атакува девятка купа, Джулса слага десятка, Иван печели от ръка с вале и незнаейки външното разпределение на картите изиграва пика. Виктор взима и връща нов коз, което води декларанта до жуст. Т. е се получава, че на втори ход Иван, който не смее да опъне втори коз , за да не му върнат трети, им дава възможност да го надцакат два пъти в пика, а Виктор от своя страна продължава с плана с козовете и му вадят играта.

         В закрита зала анонсът и първите два хода са идентични, но Батман бди и умерва дефанса - след като се хваща на Д пика, връща пика, Илко надцаква мора, подава на А трефа, нова пика – Илко пак надцаква и без едно. 12 импа за “Марашев”

 

                                                                           Автор: Шуши

 

 

 

 

Назад                                                                                      Съдържание                                                                                                   Напред