B R I D G E  BG

 

Назад                                                                                      Съдържание                                                                                                   Напред

 

 

Рубрика за забавни и куриозни случки

 

“Отче учудено клати глава,

Как е възможно?Що е това?”J

 

 

 

АДх

 

 

К5

 

 

Дххх

 

 

АКхх

 

 

 

 

Кххх

 

Вххххх

Д10

 

А32

Кхх

    

Вх

Вххх

 

10х

 

 

 

 

---

 

 

В98764

 

 

А10хх

 

 

Дхх

 

 

         Място на действието – Бридж Клуб’Ът. Отборно за точки. И на двете маси в посока Север/Юг се изявяват твърде дръзновени състезатели, защото и двете двойки достигат свръхоптимистичния договор 6 купи, но го разиграват с променлив успех.

 

Анонсирането:

Въодушевени от няколко особено успешни за нас игри, с Крис решаваме, че вече всичко ни е позволено в анонсиране. И само “небето ни е таван”J

Крис /С/              Шуши /Ю/

1 трефа                1купа

1 без коз              2 купи

3 купи /J/            4 кари /J/

4 пики /J/           6 купи /JJJ/

 

 

         После треньорът, като научи какви сме ги дробили в анонсиране, се хвана за главата и каза само – “Даже няма да коментирам коя от двете е оплела конците повече”.

 

         Разиграването:

         С Крис си разменяме картите, оглеждаме ги и започваме да се чудим как да не се разхилим с глас, като съобразяваме, че 4 купи са тежки, а ние се намираме на 6.

         Получавам атака пика от Бат Слав /З/, дамата от мора печели. (Хи, хи, поне лузерите в каро намаляха). Цакам пика и играя коз от ръка, появява се дама, покривам с попа – той печели. Възможно ли е наистина да има АД бланк на завоя? Все още не вярвайки на късмета си, играя нов коз от мора, Недко /И/ скача с туза, от Бат Слав пада 10 купа. Едва ли някой е гледал по-тъпо от мен в момента! Връщат ми каро – туза, вале купа, трефа за туз, асо пика – чистя каро, качвам се на дама трефа и при опъването на козовете, Запад става скуиз с четвъртата трефа и попа каро. Ми – жуст.

         (Той Слав, като гледа анонсите, мора и попа си каро, е сигурен, че имам поне АВ9ххх купи и си слага дамата, за да си осигури козова взятка – аз на втори ход да играя купа за 9. Не подозира, че съм чак такава солистка с шесто вале и нула точки.)

 

         Сверяването:

         Нашият съотборник на другата маса Отчето диктува: “+150 за нас – 6 купи – без три”. Крис диктува: -“ и +980 за нас – 6 купи – жуст.” Отчето вдига вежди – “Какви са тези шегички?”. Крис – “Няма шегички, чаровни сме и извадихме”. Отче – “Момичета, какво търсим на 6 купи, ако мога да ви попитам”. Шуши – “Търсим запис 980+ и го намерихме, както виждаш, и ти го носим.” Отчето вече грее – “Ахаааа, сега разбирам, компенсирали сте тъпото си анонсиране с много силно разиграванеJ”. Бурен смях в залата, от смях се превиват и надарените с много добро чувство за хумор Бат Слав и Недко.

 

                                                                                      Шуши

 

 

Назад                                                                                      Съдържание                                                                                                   Напред