B R I D G E  BG

 

Назад                                                                                      Съдържание                                                                                      Напред

 

Смях от мрежата (3)

 

Oживление с известни бридж личности:

 

 

Чувство към картите е когато в момента, в който е правилно да направиш нещо, малкото човече, което седи на рамото ти, ти каже „Не го прави”. И ти си мислиш: „Чакай малко, това е правилната линия на игра”. А човечето настоява: „Да, но ти не искаш да я спазиш”.

Този инстинкт е чувството към картите. Той е почти способност да почувстваш как лежат картите. Това е нещо, което не можеш да си купиш, нито да намериш; то се ражда с теб. Това е удивителното майсторство да правиш правилното нещо в неправилния момент  или грешното нещо във верния момент... (Бари Крейн)

 

Не съм сигурен дали славата или броят на майсторските точки са ни приоритет, но със сигурност знам, че подобряването на играта ни е на последно място в списъка  с приоритети... (Еди Кантар)

 

Бих искал да повторим анонса заедно с всички оригинални интонации...

 

Средният защитник оперира в мъглата на несигурността... (Хю Келси)

 

Независимо от това какви садистични импулси таим, печелившият бридж означава да помагаме на партньора да избегне да сгреши...(Франк Стюарт)

 

Играч, който не умее да дефандира добре, очевидно трябва по-често да се опитва да бъде декларант...(Алфред Шейнуулд)

 

Истинската тайна на експерта е да направи така, че за наблюдателите простата логика да изглежда като нюх...(Хю Келси)

(подборката е на ББО, превод от английски: Шуши)

 

 

 

Назад                                                                                      Съдържание                                                                                       Напред